Čačanin u toku vožnje ugledao glavu kako je provirila ispod haube! Odmah zaustavio automobil, usledila prava drama
Automobil, Foto: Printscreen/Youtube/Dnevni Avaz

jezivo

Čačanin u toku vožnje ugledao glavu kako je provirila ispod haube! Odmah zaustavio automobil, usledila prava drama

Vozač ugledao glavu zmije kako je provirila ispod haube, odmah zaustavio automobil a meštani pritrčali u pomoć

Objavljeno:

Nesvakidašnji incident dogodio se u čačanskom naselju Ljubić kada je vozač srednjih godina tokom vožnje u svom automobilu ugledao zmiju. Kako kažu očevici, uspeo je odmah da reaguje i zaustavio je svoj automobil.

- Vozač je rekao da je samo odjednom, kada je svetlost bila jača, ugledao glavu zmije koja je u jednom trenutuku provirila ispod haube. U prvi mah mislio je da mu se učinilo, ali ipak je posle shvatio da je opasni gmizavac zaista u njegovom automobilu, kaže za RINU jedan od očevidaca.

Kada je automobil zaistavio u naselju i otvorio haubu i sam je video zmiju unutra. Stanovnici okolnih kuća odmah su izašli u nameri da pomognu vozaču, pa su zmiju zajedničkim snagama uhvatili, a zatim udaljili i od automobila i od kuća. Vozač je rekao kako mu je automobil bio parkiran malo izvan centra tog naselja.

Ipak, zmije u automobilima nisu retkost i često se događa da tokom boravka u prirodi one uđu u automobil. Stoga se vozačima savetuje dodatan oprez i da ni u kom slučaju ne ostavljaju otvorena vrata i prozore na svojim četverotočkašima.

Već godinama unazad aktuelna je najezda ovih opasnih gmizavaca, a čuveni zmijolovac Moravičkog okruga, Dejan Bisenić, ističe da je prethodnih meseci imao pune ruke posla.

- U gradskom području najčešće se pojavljuju šarka i smuk, ima i poskoka ali oni stižu do grada isključivo tako što ih neko slučajno doveze u kolima, pošto se poskok zavuče dok je automobil parkiran u prirodi, na planini ili selu - zaključuje Dejan.

On takođe apeluje i na sve planinare i rekreativce koji se upute u šetnju stazama Kablara da zmija gore ima poprilično, stoga da nikako ne kreću u papučama i bermudama.

Bonus video:

00:05

Zmija na Novom Beogradu

(Espreso / RINA / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.